Falfúró gyors szolgálat Bp., Pest megye 06209884170

Rögzítés fúrással betonpanel födémbe,téglafalra,csempére,gipszkartonra pénz visszafizetési garanciával. Dísztárgyak, dekorációk, lámpák, pipere tárgyak,bútorok,sportszerek,kiegészítők felszerelése oldalfalra, plafonra. PROFI FALFÚRÁS 0-24

Falfúrás 3 lépésben:

Falfúrás előtt mindig kifizetődő körültekintőnek lenni.

 1. Legyünk vele tisztában milyen tipúsú falat fúrunk. Ehhez megfelelően válasszunk tiplit, illetve fúróeszközt.

  Hogyan fúrjunk betont?
  Betonhoz szükséges: ütvefúró,fúrószár (SDS és vídia), hagyományos tipli, valamint hozzávaló csavar.(Vigyázzunk, hogy a csavar feje letörhet a behajtás során, ha nem megfelelő a feladatra. Ebben az esetben törtcsavar kihajtóval lehet orvosolni a problémát.) Vigyázat: betonnál sűrűn előfordul, hogy vasat találunk. Ilyenkor vagy figyelmen kívűl hagyjuk a furatot vagy megpróbálunk elmenni a vas mellett. Ha a vas a lyuk közepén van, akkor nem érdemes csatába szállni vele, mert csak időhúzást és a szomszédok jóindulatának elvesztését fogja eredményezni.

  Erőssége 10-es skálán: 10

  Hogyan fúrjunk téglát?
  Téglához szükséges: ütvefúró, fúrószár(vídia), ajánlott a kék tipli, valamint hozzá való csavar. Itt már kisebb a valószinűsége, hogy a csavar feje letörik behajtás közben.

  Erőssége 10-es skálán: 6-9

  Hogyan fúrjunk gipszkartont?
   Egyre sűrűbben használnak gipszkartont, ezért érdemes tudni a fúrás technikáját. Szükségünk van egy csavarbehajtóra és egy hozzá való fúrószárra(csigafúró). Gispzkartonhoz két féle tipli létezik, az egyik az úgynevezett szárnyas, a másik menetes nevet kapta. Mindkettő hű maradt a nevéhez és ennek megfelelő kinézetet visel. Szárnyas tiplivel nagyobb teherbírást lehet elérni, de ez is minimálisnak mondható. Nagyobb teherbírás érdekében a gipszkarton mögötti falra érdemes rögzíteni egy olyan eszközt, ami a gipszkarton és a fal közötti részt kitölti, ezáltal a kartonnak nem önmagában kell megtartania a súlyt. Tv konzollt rögzíteni példáúl csak így lehet gipszkartonra biztonságosan.

  Erőssége 10-es skálán: 3-6

  Hogyan fúrjunk födémbe?

  Lásd beton.

  Hogyan fúrjunk polgári lakásban?
  Talán itt van a legnehezebb dolgunk. A belvárosi lakások falai ugyanis nagyon vastag vakolattal rendelkeznek. Ezek mögött erős tégla van, de nem biztos, hogy el tudjuk érni a fúrószárral és a tiplivel. Szükségünk lesz egy fúrógépre és fúrószárra( Vídia). Minimum a kék tipli ajánlott hozzá, de sokszor előfordul, hogy eggyel nagyobb méretet kell használnunk, mint a fúrószár volt. Ha semmiképp nem tudjuk elvégezni a biztonságos rögzítést, akkor érdemes ragasztót használni a furatba, majd ebbe a tiplit rögzíteni és később a csavart.

  Erőssége 10-es skálán: 1-7

  Hogyan fúrjunk vályog falba?
  A vályognál egyszerű a dolgunk. Egy hosszabb csavar behajtásával meglehet oldani a műveletet.

  Erőssége 10-es skálán: 5


 2. A megfelelő feljejlölés.

  Elősször is ellenőrizzük a falvastagságot, majd ha ez kész akkor zárjuk ki annak lehetőségét, hogy bármilyen vezetéket vagy csövet elfúrjunk.

  A furatok kimérésének menetét a felszerelendő tágy, maga válogatja ezért erre nem lehet pontos leírást adni.
  Fontos a vízszint-függőleges, valamint a furatok közötti pontos távolság mérése.

 3. A fúrás
  A tisztaság megtartása érdekében érdemes porszívót használni vagy példúl egy szemetes lapátot a fúrás alá tartani. Ha kijelölt lyukak fúrásával kész vagyunk, akkor lehet behelyezni a tipliket a falba. Ezután már csak a csavarral való rögzítés maradt és ha mindent jól csináltunk, akkor nincs okunk félni a felszerelt tárgy leszakadásától...

  Köszönjük, ha elolvasta cikkünket, és sikeres munkát kívánunk a fúráshoz. Azonban, ha nem biztos a végeredményben, kérje segítségünket a 06209884170-es telefonszámon vagy a falfuro@gmail.com e-mail címen várjuk levelét.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 104
Heti: 203
Havi: 1 330
Össz.: 203 938
Oldal: Falfúrós tippek
Falfúró gyors szolgálat Bp., Pest megye 06209884170 - © 2008 - 2018 - falfuro.hupont.hu